AZ

İqlim dəyişmələrinin qarşısının alınması üçün qida tullantılarını azalt - BİLDİRİŞ

Tədarük zəncirində istehsaldan istehlaka qədər ərzaq itkisi və qida tullantılarının azaldılması qida sisteminin ümumi səmərəliliyini yaxşılaşdıracaq və ehtiyacı olanlara daha çox qidanın çatmasını təmin edəcəkdir. 

UNEP-in məlumatına görə 2020-ci illə müqayisədə 2030-cu ilə qədər ölkələr milli səviyyədə qida tullantılarını emal və istehsal sahələrində 10%, pərakəndə, restoran və qida xidmətləri və məişət sahələrində ümumilikdə adambaşına 30% azaltmalıdır. 
Ərzaq itkisinin və qida tullantılarının azaldılması ölkələrin və icmaların istixana qazı emissiyalarını azaltmaq üçün istifadə edə biləcəyi həllərdən biridir.

Ekologiya.az

Seçilən
5
ekologiya.az

1Mənbələr