AZ

Bu qidalar tərləməni artırır -SİYAHI

Bəzi qidalar tərləmənin artmasına səbəb ola bilər. 

“Cebheinfo.az” “Veçernyaya Moskva”-ya istinadən yazır ki, bu barədə dietoloq Yelena Solomatina xəbərdarlıq edib.

Həkim deyib ki, müxtəlif ədviyyatlar da bu təsirə malikdir. Siyahıya bibər, zəncəfil, sarımsaq, soğan, ədviyyatlar, yağlı ət və ədviyyatlarla zəngin bulyonlar daxildir.

Solomatina qeyd edib ki, proses orqanizm qida həzm etmək üçün çoxlu kalori sərf etdikdə başlayır. “Çay, qəhvə və digər isti içkilər də tərləmənin artmasına səbəb ola bilər”, - dietoloq vurğulayıb.

O, həmçinin qeyd edib ki, artan tərləmə hormon çatışmazlığının da nəticəsi ola bilər. “Hormon istehsalına müəyyən qidalar, məsələn, hər növ kələm, brokoli tərəfindən maneə törədilə bilər. Bir insanın insulin müqaviməti ilə bağlı problemləri varsa, şirniyyat yedikdən sonra tərləmə arta bilər”, - həkim qeyd edib.

Seçilən
16
cebheinfo.az

1Mənbələr