AZ

Qətiyyən iki dəfə QIZDIRMAYIN: Ən məşhur yeməkdir

Həyatın müasir tempi bizi vaxta qənaət etməyə məcbur edir, buna görə də bir çoxları bir neçə gün ərzində yemək hazırlamağı və lazım olduqda yenidən qızdırmağı daha rahat hesab edir.

Milli.Az xarici mətbuata istinadla yenidən qızdırılması zərərli olan qidanı təqdim edir:

Niyə düyünü iki dəfə qızdırmamalısınız?

Tərkibində düyü olan qidaların yenidən qızdırılması asanlıqla qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, bişmiş düyü düzgün saxlanmalıdır və bunun səbəbi budur. Fakt budur ki, xam düyü taxıllarında zəhərli maddələr buraxa bilər. Yüksək temperaturda bişirildikdə belə bu bakteriyaların sporları yaşaya bilir. Bişmiş düyü otaq temperaturunda uzun müddət saxlanılarsa, bakteriyalar aktiv şəkildə çoxalmağa başlayır və onların toksinləri qida zəhərlənməsinə səbəb ola bilər.

Bakteriyasının törətdiyi zəhərlənmənin mümkün əlamətləri hansılardır?

Bunlara ürəkbulanma, qusma, ishal və başgicəllənmə daxildir və simptomlar korlanmış məhsulu istehlak etdikdən, bir neçə saat sonra bilinir. Belə risklərin qarşısını almaq üçün bir neçə qaydaya riayət etmək tövsiyə olunur.

Hazırlanmış düyü və ya yeməyi +5°C temperaturda soyuducuda saxlayın. Yalnız bir dəfə qızdırın. Əgər düyü qabının təzəliyinə əmin deyilsinizsə, sonradan problem yaşamamaq üçün onu ümumiyyətlə yeməmək daha yaxşıdır./lent.az

Milli.Az

Seçilən
5
2
milli.az

3Mənbələr