Ajans.az xəbər verir ki, bu çiçəkləri saxlamağın ən təsirli yollarından biri özünüz etmək asan olan sadə ev məhlulundan istifadə etməkdir.
Aqronom və təcrübəli çiçəkçi Kseniya Davydova ətirşah həvəskarları üçün əsl tapıntı ola biləcək qeyri-adi resept paylaşıb. O, suvarma üçün darçın məhlulundan istifadə etməyi tövsiyə edir. Bu təbii komponent yalnız çiçəklənməni stimullaşdırmır, həm də qışda xüsusilə vacib olan bakterial və mantar infeksiyaları ilə mübarizə aparmağa kömək edir. Zerdeçal torpağın ümumi vəziyyətini yaxşılaşdırır, onu amin turşuları, vitaminlər və mikroelementlərlə zənginləşdirir, bu da bitki metabolizminə faydalı təsir göstərir.
Gübrə hazırlamaq üçün yalnız 1 litr suya qarışdırılmış 1 çay qaşığı darçın lazımdır. Effekti artırmaq üçün Davydova, bitkinin qida maddələrini mənimsəməsinə kömək edən 5 tablet glisin əlavə etməyi məsləhət görür. Torpağı nəmləndirdikdən sonra ətirşahı kökündə suvarmaq lazımdır. Bir bitki üçün 3-5 yemək qaşığı məhlul kifayətdir.
Belə qayğı yeni çiçək saplarının böyüməsini sürətləndirir, yarpaqları parlaq və yaşıl, bitkinin özünü isə sağlam və güclü edir. Hətta köhnə kollar və ya yaxınlarda köklənmiş şlamlar daha tez-tez və daha çox çiçəklənməyə başlayır. Reseptin sadəliyi və əlçatanlığı onu evdə istifadə üçün ideal hala gətirir.