Təbii qatıq sağlam qəlyanaltı üçün yaxşı seçim ola bilər, lakin tərkibində konservantlar, boyalar və çoxlu şəkər olması məlumdur.
Ajans.az xəbər verir ki, bu barədə endokrinoloq, diyetoloq, tibb elmləri namizədi və dietoloq Oksana Mixaleva deyib. O , Gazeta.Ru ilə söhbətində bu məşhur məhsulun mümkün zərərləri barədə xəbərdarlıq edib .
Mixaleva təbii qatıqların raf ömrünün beş gündən çox olmadığını göstərdi. Daha uzun müddət saxlanıla bilərsə, o zaman kompozisiyada ehtimal ki, konservantlar, emulqatorlar və digər əlavələr var.
Həkim belə bir məhsulun özlüyündə zərərli olmadığını və istehlak üçün məqbul olduğunu vurğulayıb. Bununla belə, o, çoxlarının əmin olduğuna diqqət çəkdi: "qatıq sağlam qidalar siyahısına daxil olduğundan, yəni məhdudiyyətsiz yeyilə bilər".
Əslində, bu belə deyil, Mixaleva xəbərdarlıq etdi. Onun sözlərinə görə, şəkərin bolluğu piylənməyə, xolesterinin səviyyəsinin artmasına, mədə-bağırsaq traktında problemlərə səbəb ola bilər və konservantlar çox vaxt allergiyaya səbəb olur.