Kərə yağı sevənlər, diqqət! Hansı yağı seçmək lazımdır - 82% və ya 72,5% yağ?
Ucnoqta.az xəbər verir ki, dünyada qalın və yağlı yağlardan daha yüngül və pəhrizli yağlara qədər müxtəlif növ yağlar məlumdur. Ancaq seçim həmişə istehlakçının üstünlükləri və inancları əsasında qalır.
Yağın tərkibindəki yağ fərqi təkcə dad baxımından deyil, həm də məhsulun sağlamlığa faydası baxımından vacibdir. Bir çox ekspertlər hesab edir ki, tərkibində 82% yağ olan kərə yağı qidalanma baxımından daha qiymətlidir.
Daha az yağlı kərə yağına meyl edirsinizsə, 72,5% də bir seçim ola bilər. Əsas odur ki, məhsulun tərkibini öyrənmək və onun tərkibində zərərli əlavələrin olmadığına əmin olmaqdır.
Yağ tərkibinə əlavə olaraq, yağın toxumasına da diqqət yetirmək lazımdır. Bir qayda olaraq, daha yağlı kərə yağı daha hamar bir quruluşa malikdir və dərhal ağızda əriyir və xoş bir dad buraxır.
Yağın rəngi də mühüm məlumatlar daşıyır. Kərə yağının qızılı rəngi onun keyfiyyətindən xəbər verir, xüsusən təzə otda otarılan inəklərdən alınan süddən hazırlanırsa.
Beləliklə, yağ seçmək məsələsi çoxları üçün aktual olaraq qalır. Seçiminizdən asılı olmayaraq, məhsulun keyfiyyətinə və onun qida dəyərinə diqqət yetirin.