Mikrodalğalı soba sürətli və rahat yemək isitməyin ən asan üsullarından biridir, amma bəzi qidalar mikrodalğalı sobada isidildikdə dadını və qidasını itirə bilər. Bu qidaların isidilməsi, həmçinin bəzi sağlamlıq problemlərinə də yol aça bilər. İşte mikrodalğalı sobada isidilməməli olan 5 məhsul:Bəzi ət növləri – Mikrodalğalı sobada ət, xüsusilə toyuq və dana ətinin isidilməsi, onun teksturunu pozur və qidaların tərkibindəki proteinləri dəyişdirərək yeməyin dadını zəiflədir. Ətin doğru şəkildə isidilməsi, digər üsullarla, məsələn, sobada və ya tavada daha yaxşı nəticələr verir.Meyvələr – Mikrodalğalı sobada meyvələrin isidilməsi onların dadını dəyişdirə bilər. Xüsusilə meyvələrdəki şəkər mikrodalğalı sobada isidildikdə artıq maye halına gəlir və bu da məhsulun orijinal dadını pozur.Kartof – Mikrodalğalı sobada kartof isidildikdə, o, yumşaq və suyu itirərək acı bir dad ala bilər. Xüsusilə təzə bişirilmiş kartofların mikrodalğalı sobada isidilməsi onları daha da sərt və qurudur.Dəniz məhsulları – Dəniz məhsulları, xüsusən də karides və balıq mikrodalğalı sobada isidildikdə, şişkin və keçəl bir tekstura ala bilər. Bu, onların təravətini və dadını ciddi şəkildə poza bilər.Yumurta – Mikrodalğalı sobada yumurtanın isidilməsi, onun çox keçmiş bir dad və toxuma halına gəlməsinə səbəb ola bilər. Yumurta, mikrodalğalı sobada həddindən artıq isidildikdə çox sərt və ya quruyar, buna görə də ən yaxşısı onu başqa üsullarla isitməyinizdir.Mikrodalğalı soba sürətli və rahat yemək isitməyin ən asan üsullarından biridir, amma bəzi qidalar mikrodalğalı sobada isidildikdə dadını və qidasını itirə bilər. Bu qidaların isidilməsi, həmçinin bəzi sağlamlıq problemlərinə də yol aça bilər. İşte mikrodalğalı sobada isidilməməli olan 5 məhsul:Bəzi ət növləri – Mikrodalğalı sobada ət, xüsusilə toyuq və dana ətinin isidilməsi, onun teksturunu pozur və qidaların tərkibindəki proteinləri dəyişdirərək yeməyin dadını zəiflədir. Ətin doğru şəkildə isidilməsi, digər üsullarla, məsələn, sobada və ya tavada daha yaxşı nəticələr verir.Meyvələr – Mikrodalğalı sobada meyvələrin isidilməsi onların dadını dəyişdirə bilər. Xüsusilə meyvələrdəki şəkər mikrodalğalı sobada isidildikdə artıq maye halına gəlir və bu da məhsulun orijinal dadını pozur.Kartof – Mikrodalğalı sobada kartof isidildikdə, o, yumşaq və suyu itirərək acı bir dad ala bilər. Xüsusilə təzə bişirilmiş kartofların mikrodalğalı sobada isidilməsi onları daha da sərt və qurudur.Dəniz məhsulları – Dəniz məhsulları, xüsusən də karides və balıq mikrodalğalı sobada isidildikdə, şişkin və keçəl bir tekstura ala bilər. Bu, onların təravətini və dadını ciddi şəkildə poza bilər.Yumurta – Mikrodalğalı sobada yumurtanın isidilməsi, onun çox keçmiş bir dad və toxuma halına gəlməsinə səbəb ola bilər. Yumurta, mikrodalğalı sobada həddindən artıq isidildikdə çox sərt və ya quruyar, buna görə də ən yaxşısı onu başqa üsullarla isitməyinizdir.Bu qidaların düzgün isidilməsi üçün ən yaxşı üsul, onları ya sobada, ya da tavanın üzərində isitməkdir. Mikrodalğalı soba sürətlidir, amma bəzi qidalar üçün daha az təsirli və zəif nəticələr verə bilər.Səidə
Diqqət Çəkənlər
Trampın Ukraynaya maliyyə yardımının dayandırılması: Zelenskiyə "düzgün olmayan yol" siqnali
Zərif bədən üçün təravətləndirici smuzilər
ABŞ-da 95 yaşında Reyqanın keçmiş məsləhətçisi Syuzanna Massi vəfat edib