BAKI,TurkicWorld
Kimyaçı və qidalanma mütəxəssisi İrina Selivanova, kofenin bağırsaq sağlamlığını qorumağa və qocalmanı ləngitməyə kömək etdiyini bildirir.
Selivanovanın sözlərinə görə, kofe tərkibində Lawsonibacter asaccharolyticus bakteriyasını ehtiva edir. Bu bakteriya insan orqanizmində trigonellin səviyyəsini artırır, bu isə əzələ toxumasının yaşlanmasının qarşısını almağa kömək edir.
Bundan əlavə, xinin turşusunun istehsalına kömək edərək xolesterinin azalmasına dəstək verir. Həmçinin, bu bakteriya mürəkkəb karbohidratların fermentasiyasında və müxtəlif maddələrin metabolizmasında iştirak edir.
Bundan başqa, kofe antioksidantlarla zəngindir, bu da bədəndə sərbəst radikalların səviyyəsini azaldaraq qocalmanı gecikdirir. Kimyaçı qeyd edib ki, kofenin tərkibində olan xlorogen turşusu yağların parçalanmasını sürətləndirir.