AZ

Aldıqdan 1 gün sonra çürüməyə başlayır! Çiyələkləri qorumağın YEGANƏ YOLU 

Yayın gəlişi ilə şirin qoxusu ilə çiyələklər də bazar köşklərində öz yerini tutub. Bir çox desertlərdə, salatlarda və ya sadə istehlakda istifadə olunur.  Çiyələk zərif meyvə olduğu üçün digər meyvələrə nisbətən çox tez xarab olur. Ancaq çiyələkləri daha uzun müddət saxlamağa imkan verən bir üsul var.
 
 Moderator.az həmin üsulu təqdim edir.
 
Sağlamlığınız üçün çox faydalı olan çiyələkləri daha uzun müddət saxlamaq üçün bir neçə praktik üsul tətbiq etmək lazımdır. Əgər çiyələklərinizi aldıqdan bir gün sonra xarab olmasını istəmirsinizsə, bu üsul sizin üçündür.
 
 
Çiyələk çöldə daha tez çürüyür. Soyuducuda saxlamaq onun ömrünü uzatmaq üçün daha yaxşı seçimdir. Ancaq bəzi hallarda soyuducuda saxladığınız çiyələklər xarab olmağa başlaya bilər. Bunun qarşısını almaq üçün bir hiylə etməlisiniz.
 
Yeni aldığınız çiyələklərin çürüməsinin qarşısını almaq üçün üzərinə kağız dəsmal qoyun və qabın qapağını bağlayın. Bu üsulda çiyələkləri yumadan soyuducuya qoymaq lazımdır. Saxlayarkən onun tək qat olmasına da diqqət yetirməlisiniz. Beləliklə, onlar üst-üstə düşmür və əzilmək, çürümək kimi problemlər yaradır.
Çiyələyi bakteriya və mikroblardan təmizləyərək çürümə probleminin qarşısını müəyyən qədər ala bilərsiniz. Üzərindəki bakteriya və göbələkləri sirkə ilə təmizləməyə çalışın. Bu şəkildə çiyələklər daha uzun sürəcək.
 
3 stəkan soyuq suya 1 xörək qaşığı sirkə əlavə etsəniz, onu bakteriya və göbələklərdən təmizləmiş olarsınız. Hazırladığınız qarışımda çiyələkləri bir müddət buraxın.
 
 
Çox qumlu bir quruluşa sahib olan çiyələk, içindəki bakteriyaları da suya buraxacaq. Bundan sonra onu yaxşıca yuyub təmizləyə bilərsiniz.
 
Yuyulmuş və təmizlənmiş çiyələkləri kağız dəsmal ilə qurudaraq soyuducuda saxlaya bilərsiniz. Lakin uzun müddətli istifadə tələb olunarsa, onu dondurucuya qoymaq da mümkündür. Təmizlənmiş və qurudulmuş çiyələkləri dilimlənmiş formada dondurucuda saxlaya bilərsiniz.
 
Seçilən
131
moderator.az

1Mənbələr