AZ

Bu 3 qidanı südə qarışdırmaq olmaz -Mədəni narahat edir


Süd kalsium, zülal, vitamin və minerallarla zəngin bir içki olsa da, bəzi qidalarla qarışdırıldıqda sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər.

Medicina.az xəbər verir ki, mütəxəssislər qeyd edirlər ki, südü müəyyən qidalarla birləşdirmək həzmi çətinləşdirər.

“The Times of India” qəzetində çıxan xəbərə görə, südlə ən pis qarışıq şəkərdir. Hal-hazırda bir çox insanlar şəkər əlavə edirlər, lakin bu vərdiş sağlamlığa zərərlidir.

Südə şəkər əlavə etmək kalori miqdarını artıra və çəkiyə nəzarəti çətinləşdirə bilər. Südü şirinləşdirmək istəyənlərə şəkərə daha sağlam alternativ olaraq baldan istifadə etmək tövsiyə olunur.

Sağlamlıq baxımından südə kofein əlavə etmək tövsiyə edilmir. Kofeinli süd içmək həzmi ləngidir.

Bu vəziyyət süddə olan qida maddələrinin udulmasını azaldır, orqanizmin qida maddələrindən tam faydalanmasına mane olur.

Şokolad siropu və aromalı şərbətlər südlə qarışdırılmamalıdır. Çünki bu şərbətlərin tərkibində sağlamlığa zərər verə bilən süni dadlandırıcılar və qeyri-sağlam yağlar var.

Bu cür şərbətlərin həddindən artıq içilməsi bədən yağının artmasına səbəb ola bilər və ürək sağlamlığı üçün risk yaradır.

Aygün
Medicina.az


Seçilən
2
15
medicina.az

10Mənbələr