AZ

Dəmlənmiş çayı zəhərə çevrilmədən için

Dəmlənmiş çayı zəhərə çevrilmədən için

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, dəmlənmiş çayı uzun müddət saxlamaq yaxşı fikir deyil, çünki tez xarab olur.

Qlobal.net xəbər verir ki, çinli tədqiqatçılar zərərli birləşmələrin çay dəmləndikdən cəmi 15 dəqiqə sonra onun tərkibində görünməyə başladığını müəyyən ediblər.

Səthdə parlaq bir qat yaranarsa, onu vaxtında tökmək lazımdır.

Bu qat patogen mikroorqanizmlərin oksidləşməsi və yayılması səbəbindən baş verir.

Mütəxəssislər maksimum fayda əldə etmək üçün çayın təzə dəmlənmiş şəkildə istehlak edilməli olduğunu vurğulayıblar. (BAKU.WS)

Seçilən
121
2
qlobal.net

3Mənbələr