Katleti hər kəs sevir. Amma dadlı və şirəli kotleti hazırlamaq heç də hər kəsin bacardığı iş deyil.
Bizim.Media xırtıldayan qabığı olan şirəli kotletləri necə hazırlamağın yollarını araşdırıb. Bəlli olub ki, aşpazlar qiymə ətə bir inqrediyent əlavə etməyi məsləhət görürlər. Əksər insanlar kotlet hazırlayarkən standart reseptə əməl etməyə çalışırlar. Ancaq yeməyi daha dadlı etmək üçün müxtəlif üsullardan istifadə edə bilərik.
Klassik kotlet reseptinə onların dadını yaxşılaşdırmaq üçün əlavə edilə bilən çoxlu müxtəlif fəndlər və inqrediyentlər var. Ancaq məqsədiniz yeməyi daha şirəli və xırtıldayan qabıqlı etməkdirsə, o zaman sübut edilmiş bir üsuldan istifadə etməlisiniz.
Bəziləri ətə isti ədviyyat, şəkər və ya mineral su əlavə edirlər. Ancaq başqa bir maraqlı variant var. Bəzi təcrübəli aşpazlarsa kartof püresi əlavə etməyi sevirlər.
Nə üçün kotlet qiyməsinə kartof püresi əlavə etmək lazımdır?
Çünki, pürenin kifayət qədər yüksək nəmliyi var. Ona görə də bişirmə prosesində kotletlər sulu qalır və ət qurumur. Bu cür ət yumşaq və zərif bir quruluşa sahib olacaq. Belə bir yeməyi bədənin həzm etməsi daha asan olacaq.
Bununla belə, ən vacib xüsusiyyət odur ki, kartof püresi sayəsində kotletlər yanmayacaq, xırtıldayan qabıq alacaqlar. Üstəlik, yalnız qızartma zamanı deyil, həm də süfrədə gözəl görünəcək.
Ona görə də qiyməyə püre əlavə edin və qarışdırın. Tərkiblərin nisbəti kotletlərin nə qədər yumşaq və şirəli olmasını istədiyinizdən asılı olaraq dəyişə bilər.
Surxay Atakişiyev, Bizim.Media